L’Audiència Nacional imposa una fiança d’1,6 milions al president d’Efial

L'escrit com a acusació particular de l'Ajuntament de Tortosa eleva el frau de l'adjudicació de contractes a la consultora

Compareixença de l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan - Foto: ACN, Anna Ferràs
Compareixença de l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan - Foto: ACN, Anna Ferràs

L’Audiència Nacional ha imposat una fiança d’1,6 milions d’euros al president de la consultora Efial, Antoni Martos, després d’acceptar l’escrit d’acusació presentat per l’Ajuntament de Tortosa.

Aquesta quantitat correspon al frau que el consistori ha pogut quantificar amb relació a diversos contractes de suposada licitació i adjudicació irregular que es van fer amb les empreses municipals Gumtsa i Tortosa Esports.

A més dels contractes dels anys 2008 i 2011 que ja havia inclòs la Fiscalia en el sumari, el consistori ha inclòs un tercer que eleva les pèrdues a rescabalar d’1,05 milions a més d’1,6 milions, difon l’ACN.

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha demanat que Meritxell Roigé, extinent d’alcaldia (CiU), doni explicacions sobre els procediments que es duien a terme amb Efial quan era regidora d’Urbanisme i presidenta de Gumtsa.

Es tracta del cas de la consultora Efial, contractada pels consistoris on, suposadament, intervenia en l’adjudicació de contractes públics per dirigir-los i eliminar la lliure competència. La filtració del sumari, ara fa un any, va revelar que, després dels ajuntaments de Torredembarra i l’Ametlla de Mar, focus principals de les indagacions, el de Tortosa havia estat el tercer més perjudicat econòmicament.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari