Pedraz dona tres hores a les operadores per suspendre Telegram des que rebin la comunicació judicial

Facua considera "desproporcionada" la mesura cautelar adoptada pel jutge

Un telèfon mòbil mostra el canal de Telegram de l'ACN, on apareix l'última hora del bloqueig de la xarxa de missatgeria ordenat per l'Audiència Nacional (ACN)
Un telèfon mòbil mostra el canal de Telegram de l'ACN, on apareix l'última hora del bloqueig de la xarxa de missatgeria ordenat per l'Audiència Nacional (ACN).

El magistrat Santiago Pedraz ha decidit dirigir un mandament a les operadores de telecomunicacions i d’accés a Internet amb autorització per operar a Espanya perquè, en el termini de tres hores des de la recepció de la comunicació judicial, procedeixin a la suspensió dels recursos associats a Telegram. Ahir divendres al vespre va prendre la decisió de bloquejar Telegram a Espanya arran d’una denúncia presentada per Mediaset, Atresmedia i Movistar Plus per ‘pirateria’ i allotjar contingut protegit per drets d’autor sense permís.

La mesura cautelar indica que s’ha de paralitzar l’activitat de la xarxa de missatgeria instantània creada pels germans russos Pável i Nicolai Dúrov mentre es dugui a terme la investigació.  L’organització Facua ja ha titllat de “d’absolutament desproporcionat” aquest bloqueig dictat pel jutge Pedraz.

“És com si tanquessin internet perquè hi ha pàgines web que allotgen il·legalment continguts protegits per drets d’autor o com si tallessin tot el senyal de televisió perquè existeixen cadenes pirates”, ha criticat el secretari general de Facua, Rubén Sánchez, que adverteix dels “enormes perjudicis” que provocarà aquesta decisió judicial per als milions d’usuaris de Telegram i per a les empreses, organitzacions i institucions públiques i privades que difonen continguts de forma lícita a través de la plataforma. Facua apunta que Telegram continua funcionant, però que previsiblement s’anirà bloquejant progressivament “en les properes hores o dies” ja que les companyies de telecomunicacions estan obligades a assumir l’ordre de l’Audiència Nacional.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari