Collboni diu als comuns que “no hi ha motius” per no aprovar pressupostos

L'alcalde demana als d'Ada Colau aprovar primer els pressupostos per després parlar de la fórmula de govern

    L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, al 15è congrés dels socialistes (@jaumecollboni)

    L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que “no hi ha arguments de fons” ni motius polítics perquè els comuns no donin suport divendres vinent als pressupostos. En declaracions a SER Catalunya, el batlle ha insistit que el seu compromís és que els comptes siguin aprovats aquesta primavera, segons ha afirmat, “aquest mateix divendres si pot ser”.

    En aquest sentit, Collboni ha tornat a fer una crida de “generositat i visió àmplia” als comuns i ha reiterat que primer s’han d’aprovar pressupostos per després poder parlar de la fórmula de govern. “Hem dit que si hi ha pressupostos hi haurà acord”, ha manifestat el socialista, que ha considerat que seria “difícilment explicable” un vot contrari dels comuns ja que, si la formació d’Ada Colau defensa que la ciutat ha de tenir governs progressistes, “primer han de tenir pressupostos progressistes”.

    L’alcalde ha apuntat que la ciutadania no vol que passi a Barcelona l'”error polític” que s’ha produït a Catalunya, i ha assegurat que ells continuaran asseguts a la taula “fins al minut final”. Collboni ha valorat també que aquests poden ser els darrers pressupostos expansius després de l’era covid, i per això ha considerat que seria “doblement irresponsable” no tirar-los endavant.

    D’altra banda, el socialista ha reiterat que si els comptes no tiren endavant, “hi ha mecanismes que es poden activar”, en al·lusió a una moció de confiança, tot i que ha expressat que la seva voluntat és aprovar-los per la via habitual.

    (Visited 25 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari