És capaç Xavier Graset de fer una tertúlia a TV3 amb només independentistes?

I tant! L’última ocasió en què ho ha fet va ser el passat divendres 15 de març. Va convidar al seu programa Més324 a Marta Alòs, Esther Vivas, David Minoves i Arnau González Vilalta. Marta Alòs va ser diputada de Convergència Democràtica al Parlament de Catalunya; Esther Vivas és una periodista i sociòloga que ha fet professió de fe independentista en les seves intervencions habituals al programa; David Minoves milita a ERC des del 1986 i és membre del Secretariat Nacional de l’ANC i Arnau González Vilalta és un historiador que ha afirmat, per exemple, que “sense un estat, la cultura catalana podria desaparèixer”.

El més habitual a les tertúlies del Més 324 és que hi hagi dos independentistes, un participant que no ho és i un que no es pot classificar com a favor o en contra de la independència. Són freqüents les que tenen tres tertulians independentistes i un que no ho és. Que els quatre sigui obertament independentistes és poc freqüent però, pel que sembla, Xavier Graset es reserva aquesta opció per ocasions especials. Campanyes electorals, per exemple.

Dimecres passat, quan el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va convocar eleccions, el Més324 va fer una edició especial. La tertúlia d’aquell dia va tenir quatre participants independentistes –Núria Orriols, Eduard Voltas, Betona Comín i Josep Martí Blanch– i un que no ho és –Josep Burgaya.

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va presentar fa uns dies el seu informe de pluralitat als mitjans corresponent als mesos de gener a abril del 2023. De l’informe es dedueix que per cada intervenció d’un tertulià no independentista n’hi ha cinc d’independentistes. Se suposa que un programa d’aquest biaix ideològic tan evident no hauria d’estar en antena durant la campanya electoral. Millor dit, no hauria d’estar en antena mai en una televisió pública.

(Visited 380 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari