Albiach diu que Aragonès ha convocat eleccions “quan li ha vingut bé”

La líder dels comuns considera una "absoluta irresponsabilitat" portar els pressupostos al Parlament sense haver lligat els suports

Jéssica Albiach - Foto: ACN

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha assegurat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avançat les eleccions al Parlament de Catalunya “quan li ha vingut bé” i que, durant les negociacions, mai li va traslladar que ho faria si no hi havia acord de pressupostos.

En una entrevista a SER Catalunya, Albiach ha qualificat “d’exercici d’absoluta irresponsabilitat” el fet que l’executiu català hagi portat els comptes per al 2024 al Parlament sense els suports necessaris.

Albiach ha considerat que la legislatura ja estava esgotada i que, de fet, Aragonès podria haver convocat eleccions anticipades fa un any i mig quan Junts va marxar del Govern. “En el seu moment ja vam dir que s’estava muntant el comitè de campanya. Més clar no ha pogut ser. Un mes i mig després ha convocat les eleccions”, ha afegit sobre la inclusió de Sergi Sabrià com a viceconseller el passat mes de gener.

D’altra banda, ha dit que li costa entendre la “decisió unilateral” del PSOE de renunciar als Pressupostos Generals de l’Estat del 2024. “Illa no només ha deixat Catalunya sense pressupostos sinó que ha acabat arrossegant els pressupostos de l’Estat”, ha lamentat, acusant el cap de files dels socialistes catalans.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari