La Generalitat accepta indemnitzar amb 70.000 euros la víctima d’un projectil de foam dels Mossos

Interior assumeix el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i descarta que la dona actués amb "imprudència" durant les protestes contra la sentència del procés

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

El govern de la Generalitat ha acceptat indemnitzar amb 69.218 euros una dona que va resultar ferida durant les protestes contra la sentència del procés, l’octubre del 2019 a Barcelona, per l’impacte d’un projectil de foam dels Mossos d’Esquadra.

Segons ha avançat El País i ha confirmat l’ACN aquest dimecres, el Departament d’Interior ha assumit el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que considerava que el cos policial va actuar de manera desproporcionada.

L’informe de la comissió assenyalava que un dels projectils disparats va impactar al cap d’una dona en una zona on no es produïen aldarulls i va descartar que aquesta actués amb “imprudència”, motiu pel qual la comissió va proposar una indemnització de gairebé 70.000 euros.

En un primer moment, Interior es plantejava rebaixar la indemnització a 30.000 euros, però el departament que encapçala el conseller Joan Ignasi Elena ha descartat, finalment, que la víctima actués amb “imprudència”, tal com defensava en un inici.

La víctima de l’impacte del projectil de foam va patir un traumatisme cranioencefàlic, va perdre el 80% d’audició en una orella i pateix epilèpsia crònica.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari