Armengol manté el seu càrrec al Congrés: “No deixaré que embrutin el meu nom”

L'expresidenta balear assenyala el PP i l'acusa de trencar "totes les línies vermelles"

    La presidenta del Congrés, Francina Armengol, compareix per donar explicacions sobre el cas Koldo

    La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, ha descartat dimitir per la compra de mascaretes a l’empresa Soluciones de gestión, vinculada al cas Koldo, i ha carregat contra el PP, a qui ha demanat explicacions sobre l’expedient de reclamació que va fer el govern balear que ella presidia. En una compareixença aquest dimarts, Armengol ha assegurat que els populars han trencat “totes les línies vermelles” i ha insistit que l’executiu que ella presidia, en tot cas, ha sigut una “víctima”.

    “No deixaré que embrutin el meu nom, ni que barregin el meu nom ni la gestió del govern que vaig tenir l’honor de presidir durant vuit anys a res que s’assembli a la corrupció”, ha manifestat la presidenta del Congrés, que ha defensat que la compra de mascaretes en qüestió es va fer “legalment”, per “decisió dels tècnics del servei de salut”. Armengol ha defensat així la seva gestió al capdavant de l’executiu balear, i ha insistit que ni ella el seu govern “estan sent investigats”, ni apareixen al sumari ni a cap document del cas Koldo.

    “És sorprenent que qui em demana la dimissió sigui el mateix que apareix al sumari”, ha afegit l’expresidenta balear en referència al diputat del PP Miguel Tellado. En aquest sentit, la tercera autoritat de l’Estat ha demanat “responsabilitat” als populars i ha assenyalat que “en política no tot val, i no tots els polítics som iguals”.

    Respecte a la compra de mascaretes en qüestió, Armengol ha recordat que al principi de la pandèmia no hi havia material sanitari i que els únics que venien mascaretes era la Xina. També ha explicat que l’executiu balear que presidia va comprar mascaretes que venien com a FFP2 i, com feien amb la resta de material sanitari, van enviar-les a analitzar. “Quan vam tenir els resultats ens diuen que no és que siguin dolentes o fake, sinó que no filtren com les FFP2, però serveixen com a quirúrgiques”.

    Llavors, ha afegit, “es decideix emmagatzemar-les”, es guarda el lot sencer “per poder fer la reclamació” sobre la diferència de preu, la qual va fer-se “en temps i forma”, abans de les darreres eleccions autonòmiques del 28M, i va formalitzar-se al juliol. “A partir d’allà, guanya el PP a les Balears, es fa el traspàs i la responsabilitat queda en mans del PP, que ha d’explicar què ha passat amb l’expedient que va fer el meu govern”, ha indicat la presidenta del Congrés, acusant els populars de deixar caducar la petició de devolució dels diners.

    Armengol ha assegurat també que, contràriament al que diu el PP, “a ella ni al seu govern ningú, i ningú és ningú, ni ens va donar una ordre, ni ens va pressionar, ni ens va coaccionar ni ens va demanar que contractéssim cap empresa o que renunciéssim a reclamar a l’empresa els diners”.

    (Visited 39 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari