L’Audiència Nacional manté el processament del PDECat pel 3% malgrat l’extinció del partit

El tribunal rebutja la petició de la formació i diu que encara pot assumir responsabilitats

David Bonvehí, exdirigent del PDeCAT a l'acte d'inici de campanya d'espai CiU el 23-J (Arnau Martínez i Maria Pratdesaba, ACN)

La Secció Segona de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha rebutjat la petició del PDECat d’arxivar la causa del 3% respecte a aquesta formació i que es declari extingida la seva responsabilitat civil i penal en aquest procediment. El PDECat demanava l’arxiu adduint que el jutjat mercantil número 8 de Barcelona va acordar l’extinció de la persona jurídica del partit.

Els magistrats, però, utilitzen com a jurisprudència una sentència Tribunal Suprem del 2017 que apunta que una societat extingida “conserva personalitat jurídica pel que fa a reclamacions pendents basades en passius sobrevinguts” i, per tant, manté la “capacitat de ser demandada”. Segons la sala, “una interpretació coherent” d’aquesta sentència del Suprem “avala que en aquesta causa es pugui mantenir la capacitat de l’extint PDECat per ser part” en el procés, i també que “es reconegui la legitimitat de la seva administració concursal per continuar actuant mitjançant la seva representació processal” perquè “la societat pugui ser defensada” al judici.

El novembre del 2022 el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz va acordar l’obertura de judici oral pel cas 3% contra el PDECat i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i els extresorers de CDC Germà Gordó i Andreu Viloca. Pedraz processava trenta persones físiques, entre les quals hi ha polítics, empresaris i funcionaris de diverses administracions públiques de Catalunya, així com 16 persones jurídiques.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari