El PSOE diu que Tellado ha de respondre pel cas Koldo i el PP demana la dimissió d’Armengol

La vicepresidenta primera del govern espanyol assegura que la presidenta de la cambra vaixa va actuar "correctament"

  El diputat del PP Miguel Tellado i la presidenta del Congrés, la socialista Francina Armengol (Congrés dels Diputats)

  El PSOE vol que el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, comparegui a la comissió d’investigació sobre el denominat cas Koldo que es posarà en marxa pròximament. Segons els socialistes, el diputat apareix com a “intermediari” entre la trama de la compra de mascaretes durant la pandèmia i el govern balear que comparteixen ara PP i Vox. Des de Ferraz demanen que Tellado expliqui si va pressionar al govern de Marga Prohens (PP) per deixar caducar la reclamació de les mascaretes defectuoses que va comprar Francina Armengol (PSOE) quan presidia les illes. Els populars, per la seva banda, demanen la dimissió d’Armengol al capdavant de la cambra baixa i alerten que el seu executiu va acceptar comprar material sanitari defectuós.

  “Del que estem coneixent pels mitjans de comunicació es dedueix que la trama corrupta buscava un intermediari per intercedir davant el govern de les Balears, format per PP i Vox, perquè la reclamació contra les empreses implicades que va formular l’anterior govern s’oblidés a un calaix”, afirmen des del PSOE sobre Tellado. És en aquest context que, segons els socialistes, alguns implicats en la trama treuen a la llum el nom dirigent popular Miguel Tellado. “Sembla ser, presumptament, l’home elegit per convèncer el govern balear del PP i Vox i que aquesta reclamació mai no prosperi”, asseveren.

  “Casualment, això és el que passa. Tot i ser advertits de la reclamació per l’anterior administració, el govern de les Balears del PP i Vox va deixar que el temps passés fins que la reclamació va quedar sense efecte“, lamenten. Segons el PSOE, aquesta gestió va fer que no es poguessin recuperar els diners desemborsats per una partida de mascaretes que no es corresponien amb la comanda sol·licitada. Per aquest motiu, demanen al govern de Prohens que digui si “en algun moment” van “rebre ordres” des de la cúpula popular perquè aquesta reclamació dormís “el somni dels justos” fins que els terminis es complissin.

  El PP assenyala Armengol

  Des del PP responen que la responsable de la compra de material sanitari defectuós és la mateixa Armengol, avui tercera autoritat de l’Estat com a presidenta del Congrés. “La situació ja és absolutament insostenible”, ha alertat aquest matí la dirigent popular Carmen Fúnez a RNE . “El que hem sabut de la investigació les darreres hores és que el govern de les Balears que ella presidia va ser coneixedor i col·laborador actiu d’una presumpta estafa amb la compra de mascaretes”, remarquen fonts del PP.

  Segons els populars, Armengol va “acceptar i va pagar” material sanitari defectuós, tot i saber que no protegia de la covid i que “posava en risc la vida” dels que el feien servir. “Ho va abonar amb fons europeus malgrat estar prohibit. El va emmagatzemar tot i que era inservible. I el dia que abandonava la Presidència de les Balears, va demanar la devolució dels diners per intentar protegir-se políticament”, relaten des del PP. Per aquest motiu, el partit que lidera Alberto Núñez Feijóo, demana la “dimissió immediata” d’Armengol i avisen que, a més de responsabilitats polítiques, analitzaran també les que hi pugui haver en el pla jurídic.

  Montero diu que Armengol va actuar “correctament”

  La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, ha defensat aquest divendres que la justícia no qüestiona la gestió de la presidenta del Congrés en la compra de mascaretes quan era presidenta de les Balears, i ha assegurat que Armengol “va seguir escrupolosament els procediments”.

  D’altra banda, la també ministra d’Hisenda ha acusat el PP d'”espolsar-se” les responsabilitats assenyalant a terceres persones per no explicar per què apareix el diputat Tellado a la trama.

  (Visited 70 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari