El PSOE “no accepta lliçons” del PP en el cas Koldo i li demana explicacions sobre els contactes de Tellado

El líder del PP nega contactes entre el seu portaveu i l'empresari clau de la trama

María Jesús Montero

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat que el PSOE “no acceptarà lliçons” sobre el cas Koldo per part del PP, un partit que “va destruir proves a cops de martell”, que té “una seu pagada en diners en B” i amb “un líder que passejava en vaixell amb narcotraficants”.

Segons Montero, el PSOE ha actuat amb celeritat en la col·laboració amb la Justícia i l’assumpció de responsabilitats polítiques amb l’expulsió de l’exministre socialista José Luis Ábalos. En canvi, Montero ha reclamat al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que “doni explicacions” pels contactes entre el portaveu del PP, Miguel Tellado, i l’empresari de la trama, Juan Carlos Cueto, que consten a la interlocutòria del jutge de l’Audiència Nacional.

En declaracions al Congrés dels Diputats, Montero ha defensat l’actuació de la presidenta del Congrés i expresidenta de les Balears, Francina Armengol, que va reclamar els diners de la compra a la trama, i ha recordat que ha estat el govern del PP a les Balears, de Marga Prohens, qui “va deixar caure aquest expedient”, que va caducar. Tot plegat, ha dit, s’ha d’esclarir a la comissió d’investigació que es constituirà al Congrés a petició del mateix PSOE.

A més, ha demanat al PP que expliqui la relació del portaveu del PP, Miguel Tellado, amb els personatges de la trama. “El sumari menciona al senyor Tellado, i evidentment això requereix tota mena d’explicacions a la ciutadania, perquè no val la llei de l’embut del PP, que afirma el que està afirmant sense proves i, per contra, quan afecta el senyor Tellado diu que no va fer cap reunió”, ha dit.

Pel que fa a la informació d’El Confidencial que afirma que el comisionista del Ministeri de Transports, Víctor de Aldama, i el conseller delegat de Globalia, Javier Hidalgo, es van reunir el 2020 amb Begoña Gómez, dona del president del govern central, el socialista Pedro Sánchez, per a presentar-li oportunitats de negoci i tractar d’aconseguir el seu suport, Montero ha retret al PP que pretengui “implicar a familiars i persones alienes a la vida pública”, fet que és “extraordinàriament injust”.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari