SAP i SME acusen Interior de provocar un “enorme malestar” als Mossos amb la reserva de places per a dones

USPAC critica que 20 dones hagin passat per davant de 20 homes que tenien més mèrits per ser sergents

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

Els sindicats policials SAP-FEPOL i SME-FEPOL han acusat aquest dijous el Departament d’Interior de la Generalitat de provocar un “enorme malestar” als Mossos d’Esquadra amb la reserva de places per a dones, així com un “sentiment evident de greuge i fins i tot una estigmatització de les mosses que ascendeixen verticalment”.

USPAC ha criticat que la reserva hagi provocat que 20 dones hagin passat per davant de 20 homes que tenien més mèrits per ser sergents. Segons USPAC, que no va signar el pla d’igualtat, “si es vol incrementar el nombre de dones al cos, s’han de fer veritables mesures de conciliació de la vida familiar i laboral perquè homes i dones no puguin ser destinats a l’altra punta de Catalunya quan aconsegueixin promocionar”.

En un comunicat, SAP i SME atribueixen el malestar al cos a la manera d’aplicar Interior el pla d’igualtat, amb una “campanya mediàtica constant de la seva mesura estrella sobre la reserva de places”. Els dos sindicats remarquen que el pla contempla 158 mesures concretes i “res s’ha fet o poc s’ha explicat” respecte a les 157 restants.

Tot i que admeten que la llei contempla la reserva de places i que aquesta està avalada pel Tribunal Constitucional, insisteixen que “per com ha aplicat el Departament d’Interior el pla d’igualtat és evident que s’ha generat un rebuig general i una crispació interna majoritària” al cos.

SAP i SME valoren seriosament abandonar la Comissió d’Igualtat mentre el departament no modifiqui les seves “males arts” respecte a aquesta qüestió i no abordi de manera íntegra la totalitat de les mesures que contempla el pla, difon l’ACN.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari