Ábalos mantindrà l’escó de diputat i passarà al grup mixt

L'exministre assegura que és innocent i vol defensar el seu "honor", i lamenta la manca de suport del PSOE

    José Luis Ábalos
    José Luis Ábalos

    El diputat del PSOE i exministre José Luis Ábalos mantindrà el seu escó al Congrés dels Diputats, segons ha avançat la Cadena SER i ha anunciat el mateix socialista. “He decidit fer cas als qui m’estimen”, que “m’han demanat amb sinceritat que segueixi endavant, no em rendeixi i defensi la meva honorabilitat”, ha dit Ábalos, perquè “no puc acabar la meva carrera política com un corrupte, quan soc innocent”. L’exdirigent socialista es desmarca així de l’ultimàtum del seu partit, que li va donar 24 hores per deixar l’acta de diputat.

    L’exministre s’ha mostrat “decidit a defensar” la seva “honorabilitat” i la seva “condició de diputat fins a les últimes conseqüències”, i ha recordat que “no està acusat de res”, ni forma part de la investigació, ni ha tingut “cap enriquiment il·lícit”. D’altra banda, ha retret al PSOE la manca de suport: “M’agradaria estar fent això recolzat per la direcció del meu partit, crec que hauria estat el més correcte”, ha assenyalat el diputat, que ha afegit que “després d’haver contribuït a la formació d’un govern progressista i haver servit com a ministre i com a secretari d’Organització del PSOE, m’hauria agradat tenir el benefici del companyerisme”. Però “no ha estat així”, ha lamentat.

    Ábalos ha apuntat que sent el seu cas com una croada personal. “Vinc sol en el meu cotxe, no tinc secretària, no tinc ningú darrere ni al costat, i m’enfronto a tot el poder polític d’una part i de l’altra, i ho he de fer sol”, ha explicat, tot afegint que és “un mer peó” en una “lluita política sense regles”. Respecte a la decisió de passar al grup mixt, el diputat ha considerat que “defensar el meu honor des del grup mixt em permetrà defensar les meves idees”, i ha assegurat que la seva renúncia “no tindria cap efecte pràctic” i “s’interpretaria com un signe de culpabilitat que no assumeixo”.

    Segons l’exministre, la seva gestió en el cas que esquitxa el seu exassessor Koldo García “es va limitar a aconseguir equips de protecció el més ràpid i econòmicament possible” i a “rebaixar els costos i les possibles comissions dels intermediaris”. A més, ha afegit, va intentar “salvar els diners públics” congelant els pagaments als proveïdors fins a rebre la mercaderia, cosa que “no s’ha produït en altres contractacions”.

    La reacció del PSOE

    Després de diversos dies de pressió de responsables socialistes, inclòs el mateix líder del partit sopcialista i president del govern central, Pedro Sánchez, l’Executiva Federal del PSOE va decidir el dilluns donar un termini de 24 hores a Ábalos perquè entregués l’acta de diputat en considerar que té “responsabilitat política” en el cas en el qual s’està investigant el seu exassessor Koldo García, pel suposat cobrament de comissions il·legals per contractes en la compra de mascaretes durant la pandèmia de la covid-19.

    D’altra banda, el PSOE ha registrat al Congrés dels Diputats la sol·licitud d’una comissió d’investigació per a esclarir “els fets, responsabilitats i ensenyaments” sobre la contractació de material sanitari en la pandèmia que va realitzar l’Administració de l’Estat i els seus diferents organismes i altres administracions públiques.

    (Visited 44 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari