Els pescadors de Tarragona fan vaga i se sumen a les reivindicacions dels pagesos

L'aturada la secunden les confraries de Torredembarra, Cambrils i les Cases d'Alcanar

Imatge dels pescadors concentrats aquest dilluns a la Confraria de Pescadors de Tarragona (ACN)

Els pescadors de les confraries de Tarragona, Torredembarra, Cambrils i les Cases d’Alcanar fan aquest dilluns una jornada de vaga en protesta per les dificultats que tenen per tirar endavant la seva activitat, i s’han unit a les reivindicacions dels pagesos i ramaders. Una seixantena de pescadors, alguns també vinguts de la Ràpita i l’Ametlla de Mar, s’han concentrat davant la confraria tarragonina per protestar per l’excés de burocràcia, les distorsions en les normatives i les polítiques de la Unió Europea (UE) i el govern espanyol.

“Darrere meu només queda una generació i s’haurà acabat tot el tema del peix fresc de casa nostra”, ha afirmat Esteve Ortiz, president de la Confraria de Pescadors de Tarragona. Ortiz ha llegit el manifest dels pescadors, en el qual han reivindicat el seu paper “bàsic per a l’alimentació de qualitat i sostenible” i han carregat contra “l’ecologisme de butxaca de la Unió Europea” i dels països membres. “Que ens deixin treballar, que respectin el període de veda de tres mesos i prou d’imposar-nos més dies sense to ni so”, ha remarcat Ortiz, que ha criticat que la duresa de les sancions i la intenció de fer vedes més dures provocaria “la ruïna de les famílies de pescadors”.

El president de la Confraria de Pescadors de Tarragona també ha criticat alguns postulats ecologistes i ha defensat que “no som delinqüents”, tot demanant que deixin “de criminalitzar-nos amb el medi ambient quan som els brossaires de la mar perquè amb les xarxes recollim totes les deixalles”. Una altra de les reivindicacions compartida amb els pagesos és que s’exigeixin els mateixos controls de qualitat als productes importats de fora de la UE que als d’aquí, i també demanen més vigilància a la cadena de valor peix, que surt de les confraries “etiquetat o precintat”, però que “quan va als mercats o als restaurants ningú controla els etiquetatges o si els barregen” amb productes d’altres llocs.

Situació crítica

Ortiz ha afirmat que en els últims deu anys a Tarragona s’han perdut el 50% de les barques de pesca. “La gent està cansada de tanta persecució i tanta desídia”, ha assenyalat, tot afegint que, a diferència dels pagesos, “les confraries fan els papers” i ajuden en la burocràcia. Per tot plegat, els pescadors no descarten noves mobilitzacions després de la jornada de vaga d’aquest dilluns, tot i que a priori haurien d’anar unides amb les de pagesos i possiblement amb més confraries, tant de la província de Tarragona com de la resta de la costa catalana. Aquest dilluns, una trentena de pescadors tarragonins ha anat fins a Madrid per donar suport i unir-se a la concentració convocada pels pagesos.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari