Mascort diu que el govern català està “lligat de mans i peus” contra la sequera pel pla del 2020

El conseller diu que treballen en un cens de refugis climàtics i no descarta incloure-hi piscines municipals

El conseller David Mascort

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, David Mascort, ha lamentat aquest dilluns que el govern català està “lligat de mans i peus” en les mesures impulsades en el marc del pla especial de sequera, ratificat el 2020.

“Diu quines han de ser les restriccions. Nosaltres el que hem fet és llegir la lletra petita per intentar flexibilitzar algunes actuacions que no ens semblen del tot correctes”, ha indicat en declaracions a TV3 recollides per Europa Press.

El titular d’Acció Climàtica ha assegurat que molts pagesos consumeixen ara menys aigua que en anys anteriors, amb la introducció de mesures i inversions, i ha afegit que si traslladen l’impacte dels seus plans d’estalvi a la Generalitat, “podran no fer aquestes reduccions del 50%” exigides al sector ramader, segons la mateixa informació.

Mascort també ha dit que treballen en un cens de refugis climàtics de cara a l’estiu i podria incloure piscines municipals. Actualment, el pla de sequera prohibeix el reompliment de piscines als municipis que estan en emergència.

D’altra banda, el conseller ha insistit que els vaixells no són la solució per a la sequera i que el futur depèn de produir prou aigua per no dependre de transvasaments, i d’aplicar una solució “estructural”, recull l’ACN.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari