Per què han retret molts usuaris de X el ‘post’ de Puigdemont criticant Rússia per la mort de Navalni?

Per dos motius: perquè quan Aleksei Navalni va patir un intent d’assassinat i el van detenir a Moscou no va sortir en la seva defensa i perquè hi ha usuaris de X que acusen l’opositor rus de ser xenòfob i nazi. L’ex-president de la Generalitat va penjar aquest missatge a X en anglès poc després que es sabés que Navalni havia mort a la presó de Sibèria on complia 30 anys de condemna per “donar suport a l’extremisme”: “La mort de Alexei Navalni en una presó de Sibèria és una terrible notícia per a la democràcia i exposa al món les debilitats del règim rus, que silencia i persegueix la dissidència política per tots els mitjans. Descansi en pau”.

Fa tres anys i mig, però, Carles Puigdemont no va obrir boca davant la persecució que patia Navalni perquè no volia entorpir la seva campanya per aconseguir que Rússia donés suport a la independència de Catalunya. Molts usuaris de X li ho han recordat ara. “Ara no cola, espavilat”, “Ara dissimula…”, “És curiós que quan el van enverinar en un avió, el van jutjar i el van segrestar MAI vas dir res. Ni un suport en vida quan negociaves la guerra de Putin a Catalunya”, “Ara renegues dels teus socis, botifler??”, “Té nassos que tu parlis de Rússia”, són alguns d’aquests comentaris.

Els que li recriminen que doni suport ara a Navalni perquè el consideren un xenòfob autoritari han escrit posts com aquests: “Repassa’t la història de Navalni, un nazi redomat. Cada dia fas més pena Puigdemont”, “En Navalni era un NAZI i ja ho hauria de saber, només cal fer recerca i comprovar totes les seves declaracions i piulades a Twitter. De vegades es millor no dir res” o “Que vostè defensi a un Nazi només el deixa en dues opcions o és vostè un ignorant o un encubridor de nazis…. No som tan ignorants com suposeu…”.

Puigdemont té clar ara que no corren bons temps per intentar aconseguir el suport de Putin a la independència de Catalunya.

(Visited 401 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari