L’ACA evita valorar el projecte de la dessalinitzadora dels hotelers de Lloret de Mar

Els empresaris volen dessalar aigua per omplir les piscines, però el pla de sequera prohibeix reomplir piscines d'ús lúdic amb aigua potable

Un grup de gent a la platja de Lloret de Mar (ACN)

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha evitat pronunciar-se sobre el projecte de la dessalinitzadora dels hotels de Lloret de Mar (la Selva) després que s’hagi conegut que el Gremi d’Hostaleria del municipi ha acordat comprar una dessalinitzadora mòbil per poder omplir les piscines aquest estiu. Els empresaris han anunciat la iniciativa aquest dijous en una roda de premsa a Girona, però l’ACA ha afirmat a l’ACN que no n’estava al cas i, per tant, es remet a les restriccions vigents que preveu el pla de sequera.

En aquest sentit, l’empresa pública ha recordat que en la situació d’emergència actual no es poden omplir ni reomplir les piscines amb aigua potable sempre que sigui per a un ús lúdic. No obstant això, ha evitat valorar la proposta i fonts de l’ACA han assegurat que si els presenten el projecte podrien estudiar la seva viabilitat.

El pla de sequera actual preveu que en fase d’emergència estigui totalment prohibit utilitzar aigua per a omplir i reomplir piscines, excepte si tenen una finalitat esportiva o terapèutica. També exclou de la restricció aquelles piscines que utilitzin aigua de mar però que no tinguin una sortida a la xarxa pública d’aigua. El motiu és que la salinitat podria malmetre el clavegueram.

El pla, però, no contempla cap escenari similar al que es planteja per part dels hotelers de Lloret de Mar. Per això, l’ACA ha refusat pronunciar-se sobre aquesta proposta fins que no la conegui al detall. Segons els hotelers, la dessaladora costarà 1,5 milions d’euros i permetrà tractar 50 metres cúbics d’aigua de mar cada hora. Això permetrà dessalar 50.000 litres cada hora, dels quals calculen que només en necessitaran 10.000, motiu pel qual tenen previst cedir la resta d’aigua tractada a la xarxa municipal.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari