La Comissió d’Afers Jurídics del Parlament Europeu rebutja la petició d’empara de la immunitat de Clara Ponsatí

Va demanar protecció arran de la detenció a Barcelona quan encara tenia immunitat cautelar

Clara Ponsatí sortint dels jutjats de guàrdia de Barcelona (ACN)

La Comissió d’Afers Jurídics del Parlament Europeu ha rebutjat la petició d’empara de la immunitat de l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí. Així ho ha confirmat el president de la comissió i eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez en un missatge a X: “La immunitat de la senyora Ponsatí ja s’havia aixecat”.

En concret, la comissió s’ha agafat al paràgraf dos de l’article 7 del reglament intern del parlament que nega l’empara quan “ja s’hagi rebut un suplicatori de suspensió o una sol·licitud d’empara de la immunitat amb relació als mateixos fets, segons apunta The Objective.

L’Eurocambra va aixecar la immunitat a Ponsatí el març del 2021, però en el moment de la detenció a Barcelona el març del 2023 tenia immunitat cautelar concedida pels tribunals de la UE.

Les cautelars no van decaure fins al juliol, quan el Tribunal General de la UE va rebutjar la queixa de Ponsatí i dels també eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont i Toni Comín. Tots tres han recorregut al Tribunal de Justícia de la UE, però no han fet cap nova petició de cautelars.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari