També s’enfonsa el vaixell de Barça Media abans d’aparèixer al Nasdaq

El parquet tecnològic de Nova York ja està advertit que també s'ajorna el compte enèsim compte enrere, fixat per al 9 de març, mentre els inversors continuen perdent la confiança en un projecte gairebé 'abandonat' a la seva sort

Joan Laporta, acompanya d'altre figures del club, la subhasta de l'NFT sobre Cruyff, a Nova York

Ja és una realitat l’aplicació, per força, d’un nou retard a la sortida a borsa de Barça Media, una iniciativa que ja venia d’ajornar-se per segona vegada fins al mes que ve. En concret, per al dia 9 de març. Aquesta data queda anul·lada una altra vegada perquè, evidentment, no es donen les circumstàncies adequades ni el Barça de Joan Laporta ha aconseguit complir els requisits mínims exigits per aprofitar aquesta oportunitat, anunciada en el seu dia com la gran solució a tots els mals financers del club.

La notícia, també soterrada i segrestada pels mitjans laportistes -perquè, evidentment, confirma el desastre en què s’està acabant de convertir la delirant venda de Barça Studios en el seu moment-, només l’han reproduït uns pocs digitals especialitzats. Res a veure amb el soroll provocat el mes d’agost passat quan la junta va intentar vendre com un altre gran èxit de la seva gestió el fracàs de l’operació iniciada un any abans amb la falsa transmissió del 49% de Barça Studios a dues companyies com Orpheus Media i Socios.com, que simplement es van prestar a teatralitzar-la sense cap intenció de fer el pagament dels 60 milions compromesos per al segon termini de la compra.

Llavors no es va fer efectiu i Laporta, tan amic de les puntades cap endavant sense mesurar-ne les conseqüències, va fer públic un comunicat anunciant el traspàs del 29,5% de la propietat a dos nous compradors, Libero Football Finance AG, un fons d’inversió, i NIPA Capital B.V., assessors d’inversions privades, que va aconseguir 20 milions aportats per una societat desconeguda i anònima amb seu social a Xipre, segons algunes informacions.

Un altre pegat, com és sabut, ja que Laporta, sense els 40 milions restants, no podia ni inscriure assumptes pendents de la temporada anterior ni tampoc donar d’alta els cinc fitxatges nouvinguts, Oriol Romeu, Íñigo Martínez, Gundogan, Cancelo i Joao Félix. Per aquest motiu no va tenir cap altre remei que deixar penjades les ampliacions de contracte de l’staff de Xavi, Balde, Gavi i la resta de les temporades d’Íñigo Martínez, i que avalar fins a 18,5 milions personalment, juntament amb el tresorer, Ferran Olivé, per sortir del pas.

Una situació dramàtica que, al contrari d’assumir-la amb totes les conseqüències, Laporta va embolicar diverses d’aquestes promeses buides. Una d’elles, que els 40 milions despenjats arribarien de la mà de Libero abans de Nadal. Avui se sap que Libero ni hi és ni se l’espera després d’haver patit una crisi i una reestructuració interna. L’altra bravata inqualificable va ser, segons una nota oficial, l’anunci d’un negoci de 900 milions gràcies al valor borsari de Barça Studios, Barça Vision i Barça Media, les tres denominacions fantasioses d’una mateixa activitat que, per desgràcia, no aporta cap rendibilitat al club.

Amb el títol “Acord amb Mountain & Co. i Acquisition Corp per impulsar Barça Media”, la directiva va emetre la següent nota oficial: “Paral·lelament, el FC Barcelona també anuncia el seu acord amb Mountain & Co. IAcquisition Corp (NASDAQ: MCAA), firma especialista en inversions en companyies tecnològiques i sectors emergents. L’acord està enfocat al fet que Barça Vision i Barça Media puguin accedir a finançament específic als nous mercats de capital nord-americans que accelerin les iniciatives del Club al sector digital i poder difondre els continguts de Barça Media a noves audiències en mercats estratègics per al Club a tot el món. El FC Barcelona espera que tots dos negocis es converteixin en una font significativa d’ingressos per al Club amb una valoració estimada d’aproximadament USD 1.000 M (aproximadament 910 M€). L’operació anunciada roman en espera de l’aprovació dels accionistes Mountain & Co. I Acquisition Corp. i de l’aprovació de l’Assemblea General de Socis i Sòcies del FC Barcelona com a condició de tancament de l’operació, que s’espera per al darrer trimestre del 2023”.

Altisonants i ambiciosos objectius acompanyats de l’habitual declaració institucional del president: “Hem fet un progrés considerable als entorns digitals que fan que els nostres actius converteixin en un hub creatiu que impulsa la marca del FC Barcelona fins a uns nivells únics al món. L’estratègia de continguts que estem duent a terme s’ha demostrat un èxit i ens suposa noves formes de connectar amb els nostres seguidors en l’àmbit global, a més de generar noves vies d’ingressos per a l’entitat”. Per a la junta, “Barça Vision és la plataforma del FC Barcelona sota la qual el Club vol agrupar totes les iniciatives associades al Web3, NFT’s i Metavers. Barça Vision és una part fonamental de l’estratègia del Club per construir l’Espai Barça Digital i agrupar la comunitat digital d’aficionats i aficionades del FC Barcelona de tot el món, amb focus a Gen Alpha, Gen Z i Milennials. En aquest sentit, el FC Barcelona ja ha fet diferents passos com el canal oficial del FC Barcelona a Discord o el llançament de la col·lecció de 3.000 NFTs del Barça amb Plastiks per promoure projectes de sostenibilitat a tot el món”.

A la tardor, el mateix Nasdaq va advertir Mountain & Co de la possibilitat de suprimir-li la llicència a causa de l’incompliment dels terminis en el procés iniciat per sortir al parquet digital i de la fuita de bona part dels inversors inicialment disposats a apostar per aquest nou negoci blaugrana que, això no obstant, només havia facturat 400.000 euros a l’exercici tancat el 30 de juny.

Mountain & Co està dissenyada com a Spac, una societat radicada mercantilment a Illes Caiman -és a dir, en un paradís fiscal- amb possibilitat d’entrar al Nasdaq, encara que buida de contingut a l’espera d’albergar un determinat tipus d’activitat susceptible de generar un cert atractiu borsari. Els successius ajornaments han desmotivat el capital interessat, quedant finalment frustrat i a l’expectativa dels esdeveniments que es puguin produir un cop decaiguda la data prevista del 9 de març per al tret de sortida.

Segons les noves informacions sobre el futur de Barça Media, la darrera documentació adreçada al Nasdaq consisteix a anunciar una junta general d’accionistes amb el propòsit de diferir per enèsima vegada la data legal màxima perquè la fusió de Barça Vision i de Barça Media precedís l’esperat llançament de primer producte borsari de caràcter tecnològic sobre actius audiovisuals, Web3, Metavers, NFT’S i Fan Tokens d’un club de futbol a la història.

Sens dubte, una acció tan audaç i nova com condemnada al fracàs des del moment que ni el mateix FC Barcelona havia estat capaç, ni tan sols, de capitalitzar aquest 49% posat a la venda amb l’autorització de l’assemblea de compromissaris. Dels 200 milions de la seva valoració accionarial, teòricament venuda l’agost del 2022, un any i mig després Laporta només ha pogut ingressar 40 milions, dels quals 20 milions van entrar a la caixa en el moment de la venda a Orpheus Media i Socis.com. Els altres 20 milions encara tenen un origen misteriós, sense descartar que provinguessin d’un d’aquells amics del president, com un favor puntual i urgent, als quals després s’ha de compensar per un altre camí.

No ha transcendit la data d’aquesta frustrant junta general que està previst celebrar de manera imminent a les oficines de Mountanin & Co. a Delaware (Estats Units) i també de manera virtual. Els dos principals propietaris són Mountain & CO, que controla el 17,6% dels títols, i el fons Calamos Investiments, amb l’11,7%.

Més males notícies per a les negres expectatives econòmiques a la directiva de Laporta que, si no hi ha un miracle, no podrà alimentar el somni de veure cotitzar Barça Media entre els títols del Nasdaq de Nova York, bàsicament perquè era irrealitzable, un objectiu excessivament pretensiós basat en massa suposicions i fantasies, per no dir mentides i falsedats, amb la idea que atraure inversors prou ingenus per suposar que Barça Media i Barça Visión traurien el Barça de la ruïna. La directiva no ha informat d’aquest retard afegit ni tampoc si aquesta situació o una hipotètica renúncia implicaria algun tipus de penalització econòmica.

(Visited 331 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari