La inflació a Catalunya inicia l’any amb un repunt del 3,3%

Els aliments pugen un 0,4% respecte al desembre, i l'energia ho fa en més d'un 8%

Una clienta compra pomes en una gran superfície (Laura Busquets, ACN)

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha iniciat el 2024 amb un repunt del 3,3% a Catalunya per la retirada dels ajuts a l’electricitat, que han encarit la factura energètica. De fet, l’IPC mensual en l’electricitat, el gas i altres combustibles puja un 8,1% a Catalunya, cosa que significa que l’energia és un 8,1% més cara que al desembre, mentre que la taxa anual passa d’un -18% el desembre, a moderar-se només -2,9% al gener.

Els aliments mantenen una tendència a l’alça, amb un augment interanual a Catalunya del 7% (+0,1%), que se situa en el 0,4% en el cas de l’índex mensual. A Espanya, la inflació puja tres dècimes fins al 3,4%, amb augments tant en l’energia com l’alimentació. Pel que fa a la inflació subjacent -que no té en compte aliments no elaborats ni productes energètics- ha disminuït dues dècimes al gener, fins al 3,6%, la taxa més baixa des del març del 2022.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari