Campuzano diu que el govern espanyol concedirà indults a les persones que quedin excloses de l’amnistia

El conseller de Drets Socials considera "irresponsable" que Junts no votés a favor de la llei

El conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, ha apuntat que el govern espanyol resoldrà a través d’indults la situació de les persones que puguin quedar fora de la llei d’amnistia. “Això ho sap tothom”, ha assegurat en una entrevista a RTVE. D’altra banda, ha criticat Junts per no votar a favor de la llei i bloquejar-la al Congrés dels Diputats. “Em sembla una irresponsabilitat i molt poc respectuós per al centenar de persones que podrien sortir beneficiats amb aquest text legal”, ha argumentat.

Segons Campuzano, exdirigent de Convergència Democràtica i del PDECat, si el “gen convergent” estigués a Junts, el tema de la llei d’amnistia “s’hagués resolt fa temps” i ha afegit que JxCat té una cosa “molt poc convergent” que és ser imprevisible. Campuzano ha lamentat que Junts es deixi “pressionar” per la judicatura i no sigui capaç d’entendre que “una llei blindada no existeix”. El conseller ha posat en valor que el redactat actual de l’amnistia resol “el gruix de la gent” i ha alertat que si la llei és feble i l’acaba tombant el Tribunal Constitucional o un tribunal europeu, hi haurà “conseqüències polítiques desastroses”.

Per a Campuzano, la llei d’amnistia és “l’operació política més rellevant dels últims cinc anys” i la veu com una “finestra d’oportunitat” que els partits catalans han de saber aprofitar. Preguntat per si formarà part de la llista electoral d’ERC a les pròximes eleccions catalanes, Campuzano ha respost que encara és “prematur” però no ho ha descartat. “A disposició d’ERC pel que em demanin”, ha afegit. Campuzano ha afirmat que és independent i que no té previst de moment afiliar-se a ERC.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari