L’Assemblea Pagesa es desvincula de la taula de diàleg de la Generalitat i els sindicats per pacificar les protestes

L'entitat demana obrir un espai de mobilització clarificador i rebutja reivindicacions que defensen l'empresariat agrari

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del dirigent de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya - Foto: ACN, Arnau Martínez, Maria Asmarat, Aina Martí

L’Assemblea Pagesa s’ha desvinculat aquest dimecres de la taula de diàleg creada pel Govern de la Generalitat i els sindicats per pacificar les protestes del sector agrari.

Aquesta entitat considera que s’han deixat de banda les necessitats de la petita pagesia que treballa en “clau de sobirania alimentària, d’agroecologia i de proximitat”. A més, alerta que els seus continguts no han sorgit del treball de base ni han estat debatuts en assemblees al territori.

L’Assemblea Pagesa assenyala que les reivindicacions de la Plataforma 6F, que ara es diu Plataforma Pagesa, fan una defensa de l’empresariat agrari però sense burocràcia. Per la seva part, reclama obrir un “espai de mobilització clarificador” i ha convocat una assemblea a Pujalt el 25 de febrer.

Segons l’Assemblea Pagesa, les protestes mostren una “imatge parcial, esbiaixada i monolítica” de la pagesia catalana i el funcionament de la Plataforma Pagesa a molts llocs ha estat poc transparent, precipitat i dirigista, fet que hauria generat desconfiança i incomoditat. En aquest sentit, reitera que bona part de les reivindicacions posen el focus en mantenir l’actual sistema agrari i alimentari, i no pas a buscar els canvis de fons necessaris.

Per a l’Assemblea Pagesa és “especialment preocupant” el compendi de reivindicacions presentades per la Plataforma Pagesa al Palau de la Generalitat i secundades per UP, JARC, Asaja, la FCAC, Afrucat i algunes plataformes.

Segons lamenta, es fa una defensa de l’empresariat agrari, però sense burocràcia; es critiquen les importacions, però no les exportacions; es demana més transigència en l’ús de pesticides i fungicides, revisar les lleis de benestar animal, flexibilitzar l’aplicació de purins, reduir les mesures de protecció ambiental, ampliar les subvencions, gaudir d’aigua sense restriccions i “a sobre fer-ne pedagogia a les escoles”, recull l’ACN.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari