El Ministeri de Sanitat inicia el tràmit per regular el cànnabis medicinal

El govern central defensa que la proposta és una mesura "rigorosa basada en la millor evidència científica"

La ministra de Sanitat, Mónica García (Ministeri de Sanitat)

El Ministeri de Sanitat ha iniciat el tràmit per regular el cànnabis medicinal. En concret, es desenvoluparà un reial decret per aprovar aquesta regulació. El text es troba en fase de diàleg i discussió amb la societat civil per recollir aportacions i, en paral·lel, s’ha obert un correu al portal del ministeri per tal que la ciutadania pugui fer aportacions.

Sanitat ha explicat en un comunicat que la regulació que proposa és una mesura “rigorosa i basada en la millor evidència científica”, i ha previst que es facin avaluacions de forma periòdica per comprovar la seva eficàcia. A més, ha assegurat que la regulació que planteja és garantista pel que fa a la qualitat dels productes i la seguretat dels pacients.

El que pretén el ministeri és habilitar les vies legals disponibles per disposar de compostos terapèutics fets a partir de preparats estandarditzats de cànnabis que hagin mostrat evidència per alleugerir el dolor i el patiment dels pacients. Sanitat ha abordat aquesta normativa partint de les conclusions de la subcomissió del Congrés d’anàlisi d’experiències de regulació del cànnabis per a usos medicinals, que va instar l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris a fer un full de ruta per aprovar la regulació. Aquest full de ruta ha estat validat per part de la delegació del govern espanyol per al Pla Nacional sobre Drogues.

Amb aquesta regulació, Espanya s’assimila a països del voltant com Portugal, Regne Unit o Noruega.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari