La Junta de Portaveus del Parlament rebutja una declaració de condemna sobre la mort de dos guàrdies civils a Barbate

Vox, Cs i PP es queden sols demanant un minut de silenci a la cambra

Intervenció durant una sessió del Parlament

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya ha rebutjat l’aprovació d’una declaració institucional i la petició d’un minut de silenci per condemnar la mort de dos agents de la Guàrdia Civil, un d’ells de Barcelona, envestits per una narcollanxa a Barbate (Cadis).

Vox havia registrat una declaració per debatre el text aquest matí a la Junta de Portaveus, però la seva proposta no ha prosperat, ja que només ha rebut el suport de Cs i PPC. Els tres partits s’han mostrat favorables a fer un minut de silenci en lloc de la declaració, però tampoc han aconseguit la majoria necessària.

Fonts del PSC citades per l’ACN han assegurat que no han votat en contra de la declaració i han subratllat que “en cap moment” a la Junta de Portaveus s’ha arribat a produir cap votació.

Sobre la petició de minut de silenci, han recordat que ja hi ha un criteri institucional estipulat per aquestes accions al Parlament, ja que, de manera oficial, es convoca quan hi ha una víctima de violència de gènere i quan se signen decrets de dol per part del Govern d’Espanya o la Generalitat.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari