Anticorrupció investiga donatius a CDC d’exconsellers de Mas i Puigdemont en el cas del 3%

Les indagacions es reactiven amb una petició al jutge Pedraz perquè cerqui informació bancària

Irene Rigau

La Fiscalia Anticorrupció ha reactivat la investigació, per presumpte blanqueig de diners, sobre els donatius que exconsellers dels governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont i altres membres de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) van aportar al partit, corresponent a la causa del 3%.

Segons el contingut de l’escrit de la Fiscalia revelat aquest dimarts per Vozpópuli, el Ministeri Fiscal ha demanat al magistrat instructor Santiago Pedraz que aconsegueixi informació bancària de comptes vinculats a una dotzena de membres de CDC, entre els quals exconsellers de la Generalitat.

La petició s’ha formulat després que la sala penal de l’Audiència Nacional estimés un recurs d’apel·lació presentat per la Fiscalia i revoqués l’arxivament de les diligències decidit per l’instructor del cas.

La Fiscalia, que assenyala en el seu escrit l'”absoluta homogeneïtat” de donatius fets de manera gairebé simultània entre l’octubre del 2008 i el desembre del 2010, segons afegeix la mateixa informació, considera que aquest fet només té com a explicació que “algú coordinava” aquestes aportacions “des d’un nivell superior”, en referència als extresorers del partit Daniel Osàcar i Andreu Viloca.

El Ministeri Públic també reflecteix en el seu escrit que la causa es dirigeix contra els exconsellers Jordi Jané i Irene Rigau, l’exsenadora Montserrat Candini, i els exdiputats Víctor Vila i Glòria Renom, i contra l’exalcalde de Sallent Jordi Moltó, Marc Guerrero i Eduard Freixedes, difon Vozpópuli.

Els donatius a Convergència van sumar 1,67 milions d’euros en el període 2008-2015, segons la policia judicial.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari