Feijóo denuncia a Brussel·les “l’ofensiva massiva” contra els jutges i els “contactes” de l’independentisme amb Rússia

El dirigent del PP insisteix a reclamar que la renovació del CGPJ i la reforma del sistema d'elecció es pactin alhora

Alberto Núñez Feijóo

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha denunciat des de Brussel·les “l’ofensiva massiva del Congrés dels Diputats contra els jutges tolerada pel govern espanyol” i els “contactes” de l’independentisme amb Rússia. En una atenció als mitjans aquest dijous, Feijóo ha assegurat que el president PP europeu, Manfred Webber, amb qui s’ha reunit aquest matí, “comparteix” la seva “alarma” per la “situació d’estat de dret a Espanya”.

Pel que fa a la reunió de dimecres entre el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i l’eurodiputat popular Esteban González Pons amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, el dirigent del PP ha insistit a reclamar que la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i la reforma del sistema d’elecció es pactin alhora. Feijóo ha avisat que l’acord “no estarà tancant fins que tot estigui tancat”, remarcant que, a part dels canvis a la cúpula judicial espanyola, també s’ha de fer un “text legal” per “regenerar i fixar els criteris” per a l’elecció dels jutges.

El dirigent del PP pretenia denunciar la llei d’amnistia en una reunió amb els líders del PP europeu, però s’ha cancel·lat per les protestes dels agricultors, segons el seu partit. Finalment, només s’ha reunit amb Webber, a qui ha traslladat les seves inquietuds per la llei.

Segons ha dit Feijóo a la premsa, Weber tenia “molt interès” a conèixer la situació a Espanya. “Coneixia molt bé el ple del Congrés d’aquesta setmana en què hem vist un atac massiu des del govern i els seus socis als jutges”, ha indicat el dirigent popular. “Hi ha desqualificacions en seu parlamentària, dient-los prevaricadors i corruptes, i això a un país de la Unió Europea (UE) no pot acceptar-se”, ha lamentat.

Feijóo ha dit que “no donarem cap pas enrere i defensarem l’estat de dret del nostre país traslladant a la Comissió i el Parlament Europeu que no es pot permetre que la quarta economia de l’euro estigui qüestionant els pilars essencials i fundacionals de la UE: separació de poders, igualtat davant la llei i estat de dret”.

Pel que fa al CGPJ, el líder del PP ha dit que la Comissió Europea no té una fórmula prefixada sobre si el canvi en el sistema d’elecció del consell ha de ser abans o a la vegada que la renovació de l’organisme. “Hi haurà renovació i hi haurà llei, les dues coses”, ha defensat Feijóo en ser preguntat pel contingut de la mediació de l’executiu. A parer seu, els membres de l’òrgan de govern dels jutges no pot formar-se amb quotes de partit.

Protestes agrícoles
Feijóo ha aprofitat la seva presència a Brussel·les per mostrar la seva simpatia amb les protestes dels agricultors i els ramaders. “Observem una inacció en la política agrària, ramadera i pesquera espanyola des de fa anys”, ha agregat. Tanmateix, ha demanat “sensibilitat” a la Comissió Europea amb les reclamacions del sector, en peu de guerra a França des de fa dies. En aquest sentit, ha assegurat que el PP és el partit dels agricultors i està compromès amb les seves demandes.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari