Quin home de confiança de Puigdemont ara el qüestiona?

L'eurodiputat de Junts i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la intervenció en el debat amb Pedro Sánchez a Estrasburg (Parlament Europeu)

Josep Costa està qüestionant obertament els responsables del fet que Junts ajudés a investir Pedro Sánchez a canvi, bàsicament, d’una llei d’amnistia. És a dir, qüestiona el resultat d’una negociació assumida directament per Carles Puigdemont, que oficialment ja no és el líder del partit, però va tancar l’acord amb el número 3 del PSOE, Santos Cerdán, com a interlocutor.

Com a reacció a una entrevista on Gonzalo Boye, l’advocat de Puigdemont, ha avançat que “caurà molta gent”, en referència a l’abast llei d’amnistia, Josep Costa ha destacat, com a conclusió, que “gràcies a l’amnistia podem acabar tots perseguits per terrorisme o traïció”.

I ha afegit que li calen respostes a tres preguntes: “Qui va redactar, negociar i aprovar l’amnistia?”, “Per què varen investir Sánchez?” i, potser la més demolidora, “Hi ha algú al volant?”.

Costa, que ha resumit el pacte de Junts i ERC amb el PSOE com un bescanvi de “llibertat personal per a uns a canvi de poder i estabilitat per als altres”, preveu que “res no s’acaba demà”, data de la previsible llum verda a l’amnistia en el Congrés, sinó que “si aquesta amnistia fracassa, en faran una altra, o dues”. “La cosa és mantenir la repressió latent i que d’això de la independència no se’n parli més”, ha conclòs a X.

Costa es va desvincular de Junts i va tornar a la seva feina a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet després d’haver mantingut una tensa relació, sent vicepresident del Parlament i home fort de Junts a la Mesa, amb el president de la institució d’aleshores, Roger Torrent (ERC), durant la legislatura que Quim Torra va ser president de la Generalitat, la de l’estrena de Junts a la cambra catalana.

(Visited 521 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari