El Congrés estrena aquest dimarts el nou sistema de votació amb la Llei d’amnistia

El ple debatrà les darreres esmenes i votarà la norma, que necessita un mínim de 176 suports per tirar endavant

    El Congrés dels Diputats

    El Congrés dels Diputats estrenarà aquest dimarts el nou sistema de votació a través de pantalles tàctils, durant la sessió en la qual el ple debatrà la Llei d’amnistia. Segons recull Europa Press, fonts parlamentàries han informat que es preveu que les obres de l’hemicicle estiguin llestes per a la sessió de dimarts, una remodelació que ha costat tres milions d’euros i que ha consistit en la substitució dels monitors i teclats antics, ja obsolets, per les pantalles tàctils.

    En el ple d’aquest dimarts, es votaran les esmenes a l’amnistia que alguns grups han decidit mantenir, i també se sotmetrà el text a una votació final. Per tal que tiri endavant, necessita comptar amb un mínim de 176 vots favorables, una xifra que, segons el previst, superaria, sumant fins a 178 vots a favor davant el rebuig dels 172 diputats que sumen PP, Vox, UPN i Coalició Canària.

    En principi, la votació de la llei es durà a terme des dels escons, de manera que cada diputat votarà amb la seva pantalla tàctil, però no es descarta que el PP demani una votació pública i per crida, com va fer en el primer debat de la iniciativa i quan es va votar la seva esmena a la totalitat. Si és així, els diputats es pronunciarien a viva veu en comptes de fer ús del nou sistema de votació.

    (Visited 50 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari