El TEDH rebutja pronunciar-se ara sobre el projecte de llei d’amnistia per no “interferir en un procés democràtic”

El tribunal contempla traslladar més preguntes a Espanya quan s'hagi aprovat la llei

El Tribunal Europeu de Drets Humans (Unió Europea)
El Tribunal Europeu de Drets Humans (Unió Europea)

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha rebutjat posicionar-se ara sobre la llei d’amnistia. “Un jutge mai es pot posicionar sobre un projecte de llei perquè seria interferir en un procés democràtic“, ha manifestat la presidenta del tribunal, Síofra O’Leary, en una roda de premsa aquest dijous, segons recull l’ACN.

El tribunal amb seu a Estrasburg s’ha negat, així doncs, a pronunciar-se de moment sobre la llei d’amnistia, però O’Leary ha avançat que podria, si ho considera oportú, traslladar més preguntes a Espanya quan la llei estigui aprovada.

El TEDH fa més d’un any i mig que té sobre la taula la condemna per l’1-O i ara està a l’espera que Espanya contesti una sèrie de dubtes del tribunal sobre la interpretació del Tribunal Suprem delicte de sedició i malversació, i el respecte als drets d’associació i expressió, afegeix la mateixa informació.

El tribunal va dir l’any passat que tramitaria de forma prioritària les demandes dels líders independentistes en considerar que són casos d’impacte perquè són “extremadament importants”.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari