García Castellón prova de driblar l’amnistia assegurant que les accions del Tsunami van vulnerar drets humans

La norma acordada pel PSOE i l'independentisme no perdona les situacions que contravinguin el CEDH

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón (Antena 3)

Un auto del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón apunta que els disturbis d’Urquinaona del 2019 són “incompatibles” amb el “dret a la vida i a la integritat física” que reconeix el Conveni Europeu de Drets Humans (CEDH), de manera que els seus acusats podrien quedar fora de l’amnistia pactada pel PSOE amb ERC i Junts.

El magistrat, que destaca que es van produir “lesions molt greus” a la policia que es podrien imputar a l’acció de Tsunami Democràtic i els seus membres -entre ells Carles Puigdemont i Marta Rovira-, deixaria fora a ambdós líders de la llei de perdó als encausats del procés, que segons el seu redactat actual no pot amnistiar a aquells afectats per accions contràries als drets humans.

D’altra banda, García Castellón també ha citat a declarar els dos policies ferits a les protestes a Via Laietana per la sentència de l’1-O. El moviment del magistrat de l’Audiència Nacional es produeix poc després que hagi transcendit que ha acceptat que els agents es presentin com a acusació particular a la causa.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari