Omella comunica al Parlament que no compareixerà a la comissió d’investigació sobre la pederàstia a l’Església

L'arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal addueix que, segons el Constitucional, no està obligat a testificar

El cardenal Joan Josep Omella (ACN)
El cardenal Joan Josep Omella (ACN)

L’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal, Joan Josep Omella, ha comunicat a la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, que no compareixerà dilluns que ve a la comissió d’investigació sobre la pederàstia a l’Església.

Fonts parlamentàries han confirmat a l’ACN que ja els consta la declinació d’Omella, que el 15 de desembre de l’any passat va ser citat a la comissió en qualitat de testimoni per al 29 de gener d’enguany.

La presidenta de la comissió, Susanna Segovia, d’En Comú Podem, ha publicat un missatge a les xarxes socials per informar que demanarà a la Mesa del Parlament que prengui mesures i traslladi a la Fiscalia la incompareixença d’Omella. “La seva compareixença com a testimoni és obligatòria, no voluntària”, ha assegurat.

L’arquebisbe Omella ha enviat una carta a Erra on argumenta que, segons el Tribunal Constitucional (TC), no està pas obligat a presentar-se. A més, segons la mateixa informació, Omella afegeix a la carta que el Defensor del Poble, el Congrés i un despatx d’advocats ja estan investigant la pederàstia a l’Església.

El 15 de desembre, els grups d’ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem van votar a favor de la proposta de citar Omella, i el PSC s’hi va manifestar en contra.

 

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari