Danone avança als sindicats la voluntat de traslladar el 90% de la producció de Parets a Aldaia i Madrid

L'empresa garanteix que mantindrà a Catalunya les oficines, el centre de recerca i la planta d'embotellament

Protesta de treballadors de Danone - ACN, Gemma Sánchez Bonel

Danone ha avançat als treballadors que vol traslladar la producció de Parets del Vallès a les altres dues fàbriques d’Espanya i a Bèlgica. Segons els sindicats, el 90% dels productes, basats en llet de vaca, es passaran a fabricar a Madrid o Aldaia (València), mentre que el 10% restant, productes vegetals, es faran a Bèlgica. La firma ho ha exposat als sindicats durant la reunió del comitè intercentres d’aquest divendres, difon l’ACN.

“Era una trobada per formalitzar l’inici del cessament o traspàs, i no esperàvem que parlessin obertament de deslocalització”, apunta el president del comitè a Parets, Jordi Barragan (UGT). Fonts de Danone citades per la mateixa informació destaquen que mantindran a Catalunya les oficines centrals, el centre de recerca i la planta d’embotellament.

L’empresa ha tornat a argumentar el tancament de la fàbrica de Parets per motius organitzatius i de caiguda de la venda dels productes que es fan en aquesta planta. La seva intenció és traslladar la producció a altres centres per optimitzar la infraestructura, segons asseguren els sindicats d’acord amb el que s’ha exposa a la reunió d’aquest divendres al matí. “No ho donen 100% per fet, però recalquen que treballaran per traslladar la producció”, diu el president del comitè.

El comitè manté que la planta de Parets pot continuar la seva activitat. “Podrien portar aquí la fabricació d’altres productes en comptes de venir i disparar-nos”, ha afirmat Barragan, que lamenta que “l’empresa no té gens d’interès en buscar una solució”.

Després que Danone hagi plantejat moure la producció a Madrid o Aldaia, Barragan ha apuntat que caldrà obrir l’escenari de les recol·locacions durant els pròxims dies, i preveu que seran converses “molt complicades” perquè, dels 157 treballadors, només una trentena tenen més de 55 anys i poden aspirar a una prejubilació.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari