Bolaños defensa que l’espionatge del CNI a Aragonès és “funcionament normal de l’Estat de dret”

El ministre confia en un "comportament exemplar de totes les institucions de l'Estat" amb la llei d'amnistia

El ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños - Foto: Moncloa, José Manuel Álvarez

El ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, ha defensat aquest divendres que l’espionatge del CNI a Pere Aragonès en l’etapa que era vicepresident de la Generalitat va respondre a un “funcionament normal de l’Estat de dret”, indicant que ni el CNI i el Tribunal Suprem n’havien d’informar l’executiu central.

“Són operacions que ni el CNI ni el Suprem han d’explicar al govern quan les autoritzen”, ha dit a l’arribada a la reunió informal de ministres europeus de Justícia que se celebra a Brussel·les. “A diferència de governs anteriors, nosaltres respectem l’Estat de dret i no hi ha cap pressió ni ingerència en el funcionament de les institucions”, ha afegit, segons recull l’ACN.

D’altra banda, Bolaños s’ha mostrat confiat que totes les institucions de l’Estat tindran un “comportament exemplar” amb la llei d’amnistia arran de l’intent del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón de deixar fora de la mesura de gràcia Carles Puigdemont i els imputats en la causa de Tsunami Democràtic. “El Parlament és qui aprova les lleis i el poder judicial les ha d’aplicar”, ha dit el ministre abans d’afegir que el sistema espanyol és “garantista” perquè les lleis es poden recórrer per “revisar la seva legalitat”.

 

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari