Robles assegura que ha enviat al jutjat la documentació secreta “essencial” sobre Pegasus

El digital 'elDiario.es' va publicar que el magistrat instructor només havia rebut l'ordre de desclassificació, no els documents

La ministra de Defensa, Margarita Robles, aquest dijous a la cambra baixa (Congrés dels Diputats)

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat aquest dijous en una compareixença al Congrés dels Diputats que l’executiu central ha enviat al jutjat la documentació secreta desclassificada “absolutament essencial” i “sense cap tipus de gasiveria” perquè l’exdirectora del CNI Paz Esteban pugui declarar aquest divendres per l’espionatge al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Segons la ministra, en aquesta documentació “queda clar” que “tot el que es va fer va ser amb autorització judicial” i, per tant, “amb respecte absolut a la llei”.

Les interlocutòries del Tribunal Suprem desclassificades parcialment han arribat aquest dijous al jutjat de Barcelona que investiga l’espionatge, però fins a aquest dimecres només havia arribat el decret que autoritzava la desclassificació. De fet, les declaracions de Robles arriben després que elDiario.es hagi publicat que, malgrat l’acord del Consell de Ministres per desclassificar les ordres judicials de l’espionatge a Aragonès, l’executiu espanyol només ha enviat al magistrat instructor l’ordre de desclassificació, no pas la documentació desclassificada.

En resposta a les preguntes del diputat d’ERC Francesc-Marc Álvaro, que ha retret a la ministra que no desclassifiqui de manera completa els documents, la titular de Defensa ha desmentit la informació del mitjà citat i ha assegurat que “les interlocutòries estan, les interlocutòries es van remetre i estan en aquest moment en poder del jutjat d’instrucció de Barcelona i, per tant, el jutge sabrà què haurà de fer”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari