La síndica adverteix l’Ajuntament de Ripoll que l’empadronament ha de ser immediat si es facilita tota la documentació

Demana a l'alcaldessa els motius pels quals s'està "dilatant" l'alta d'una família amb menors a càrrec

La Sindicatura de Greuges de Catalunya ha enviat una carta a l’alcaldessa de Ripoll, l’independentista d’extrema dreta Sílvia Orriols, advertint-la que si una persona que sol·licita l’empadronament presenta tota la documentació necessària la inscripció s’ha de fer “sense cap més tràmit i aquesta serà efectiva des del mateix moment”. La carta ve motivada arran d’una informació publicada per El Periódico en què famílies migrants denunciaven les traves que posa l’ajuntament a l’hora de poder-se empadronar i que això els deixa sense accés a serveis bàsics com la sanitat o l’educació.

La síndica demana a l’ajuntament de Ripoll els motius pels quals s’està “dilatant” l’empadronament d’una família amb menors que va aportar tota la documentació necessària a mitjan desembre del 2023. En la missiva, la Sindicatura recorda que “només en el cas que hi hagi indicis sobre la realitat de la residència en el municipi o sobre alguna de les dades declarades pel ciutadà” abans de procedir a l’alta en l’empadronament el consistori pot demanar més informació i fer altres tràmits. En tot cas, aclareix, “el termini per realitzar aquests tràmits i notificar la resolució és el general de tres mesos i el silenci és positiu”.

Sobre el cas concret d’una família que no se li està facilitant l’empadronament tot i que la sol·licitud data del 12 de desembre de 2023, la Sindicatura diu que davant de la documentació de què disposen l’alta en el padró “s’hauria d’haver dut a terme sense cap més tràmit”. Per això, diuen, “sense prejutjar l’existència de cap actuació irregular”, reclamen a l’ajuntament que els informin sobre “les raons que motiven aquesta dilació i dels actes de tràmit que s’hagin encomanat realitzar en aquest cas, mitjançant la corresponent resolució”.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari