Ángel Simón, nomenat nou conseller delegat de Criteria Caixa

El consell d'administració aprova la renovació d'Isidre Fainé com a president durant quatre anys més

El president d'Agbar, Ángel Simón, a la reunió anual del Cercle d'Economia (ACN)

El consell d’administració de Criteria Caixa ha nomenat aquest dijous el president executiu d’Agbar i vicepresident de Veolia, Ángel Simón, nou conseller delegat del hòlding empresarial de la Fundació La Caixa. Simón substituirà en el càrrec a Marcelino Armenter, que deixarà les seves funcions el pròxim dia 31 de gener i a qui el consell d’administració ha agraït la seva “dedicació i tasca com a primer executiu de la companyia en els últims anys”.

En la reunió, també s’ha aprovat la renovació d’Isidre Fainé, també president de la Fundació La Caixa, al capdavant de Criteria per a quatre anys més. En un comunicat, el hòlding ha destacat que Fainé ha liderat en els darrers anys una etapa de “consolidació” de Criteria com a primer accionista de companyies estratègiques com CaixaBank i Naturgy, i ha reordenat i diversificat la cartera d’actius, que tenen un valor brut de 26.000 milions d’euros.

El consell d’administració també ha proposat el nomenament de Juan José López Burniol com a vicepresident primer de Criteria. Fins ara, López Burniol era vocal del consell del hòlding i també és vicepresident de la Fundació La Caixa. A més, s’ha aprovat la proposta de renovació dels consellers José Antonio Asiáin, Marcos Contreras, Jean-Louis Chaussade, Isabel Estapé, Josep-Delfí Guardia i Francesc Homs per a quatre anys més. La nova composició quedarà definitivament aprovada un cop hi doni el vistiplau el patronat de la Fundació La Caixa, el pròxim 15 de febrer.

D’altra banda, el pressupost per al 2024 serà de 600 milions d’euros, un 12% més que l’any passat, quan va assolir els 538 milions d’euros. En els darrers 15 anys, Criteria ha destinat 7.000 milions a iniciatives socials, científiques, educatives i culturals.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari