Tècnics sanitaris es manifesten davant del Parlament en espera que Salut els proposi millores laborals

Acusen la Generalitat de boicotejar la vaga augmentant el personal de serveis mínims

Protesta de sanitaris davant del Parlament de Catalunya

La Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS), conformada pel Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) i el Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris (SIETeSS), s’ha manifestat aquest dimecres al matí davant del Parlament de Catalunya per exigir al Departament de Salut millores en les condicions laborals.

Els tècnics, en vaga indefinida des del 8 de gener, estan a l’espera de rebre a finals d’aquesta setmana una proposta de la conselleria amb canvis salarials i organitzatius, i han avisat que no desconvocaran les aturades si no s’aborden les seves demandes a l’acord del tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS). A banda, acusen la conselleria de boicotejar la vaga augmentant el personal de serveis mínims als centres.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha saludat els líders sindicalistes en arribar al Parlament mentre que els convocants l’escridassaven. Sota el lema “Si l’ICS no paga, vaga, vaga, vaga”, desenes de professionals s’hi han desplaçat a les vuit del matí coincidint amb la celebració del ple. “Sense tècnics no hi ha diagnòstics” i “Balcells dimissió” han estat algunes de les proclames més sonades d’una mobilització que després s’ha desplaçat cap a la plaça de Sant Jaume, difon l’ACN.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari