La llei d’amnistia arriba aquest dimarts a la Comissió de Justícia, on es debatran les esmenes d’ERC i Junts

Els independentistes negociaran "fins a l'últim moment" per incloure en la normativa els delictes de terrorisme

  Míriam Nogueras, portaveu de Junts, en una sessió del Congrés celebrada al Senat

  La Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats acull aquest dimarts el debat de la llei d’amnistia, una nova oportunitat perquè ERC i Junts puguin modificar la normativa amb les seves esmenes, que pretenen incloure en la mesura de gràcia les causes judicials vinculades al terrorisme com ara el cas dels CDR i el del Tsunami Democràtic. El PSOE, però, es mostra reticent a incloure aquesta mena de causes, i vol limitar els canvis de la llei a qüestions tècniques.

  Segons publica El Periódico, les formacions independentistes catalanes confirmen que continuen negociant “fins a l’últim moment”. A més de l’esmena sobre els delictes de terrorisme, Junts va incloure una altra per ampliar dos mesos el període que cobreix l’amnistia, que començaria l’1 de novembre del 2011.

  La reunió de la Comissió de Justícia arriba després que la setmana passada s’aprovessin vuit esmenes parcials pactades pel PSOE, Sumar, ERC, EH Bildu i BNG, amb el suport de Junts, les quals modifiquen “aspectes tècnics” i “no essencials” de la llei.

  (Visited 50 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari