El PSOE es desmarca de les esmenes d’ERC i Junts perquè l’amnistia inclogui les causes per terrorisme

La discrepància sobre l'exclusió del "terrorisme" deixa la negociació per al tràmit en comissió

El Congrés dels Diputats

Els partits promotors de la llei d’amnistia han presentat un total de 25 esmenes per intentar blindar l’aplicació de la llei davant dels tribunals espanyols i europeus, però no hi ha hagut acord per presentar-les totes conjuntament.

Junts i Esquerra han presentat esmenes pròpies per separat per assegurar que l’amnistia beneficia tots els casos vinculats al procés, inclosos els que afecten la causa del Tsunami i la dels CDR.

També coincideixen a esmenar el text per assegurar que l’aprovació de la llei comporti la seva aplicació immediata, malgrat que hi hagi consultes a la justícia europea i que s’aixequin totes les mesures cautelars i les ordres de detenció vigents.

En el cas del terrorisme, tant Junts com Esquerra han optat per proposar que s’elimini la referència que diu que en quedarien excloses les causes pendents de sentència ferma. Consideren, han explicat, que una referència com aquesta corria el risc de ser tombada per la justícia europea.

Un punt que el PSOE no veu igual: en la seva proposta, la referència a aquests casos es manté intacta i tan sols s’hi afegeix un supòsit, per excloure’n els delictes contra la Comunitat Internacional, com ara els genocidis.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari