Nou episodi de cautxú a una platja de Cubelles

El microgranulat aparegut probablement ve del camp de futbol municipal

Vessament de granulat de cautxú a la platja de Cubelles (ACN)

L’Ajuntament de Cubelles (Garraf) ha lamentat el nou episodi de microgranulat de cautxú aparegut a la platja de la Mota de Sant Pere del municipi. Els elements van arribar a la sorra divendres amb les pluges, i un veí ho va denunciar públicament, destacant que es tracta del tercer cop en tres mesos i que probablement tornava a venir del camp de futbol municipal.

El consistori ha aclarit aquest dilluns que “no es tracta d’un abocament, sinó d’un petit reguerol que les pluges van drenar cap al sistema de clavegueram i la platja”, i ha garantit que AGBAR ja ha retirat les partícules. A més, l’ajuntament assegura que es treballa en un sistema que eviti fugues i que una de les solucions que estudien és substituir el cautxú que s’utilitza pel manteniment de la gespa artificial. Malgrat tot, avisa que és complex.

En un comunicat, el govern municipal ha afirmat que està “compromès amb la defensa del medi ambient” i que és el “principal interessat” a fer compatible l’ús d’unes instal·lacions esportives “modernes i funcionals” amb el respecte pel medi natural. El consistori també ha apuntat que la casuística de Cubelles amb les filtracions del microgranulat no és aïllada, però s’ha compromès reiteradament a resoldre-ho.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari