Infermeres de Catalunya se suma a la manifestació de dissabte per reclamar condicions “dignes”

Sobre la vaga indefinida, el sindicat explica que Salut ha fet passos per “apropar posicions”, però que “no són suficients”

  Participants a una manifestació convocada per Infermeres de Catalunya a la plaça Universitat de Barcelona (ACN)

  El sindicat Infermeres de Catalunya, que manté una vaga indefinida des de fa un mes i mig, ha anunciat que se suma a la manifestació de caràcter unitari del pròxim dissabte, 27 de gener, convocada per la plataforma sindical integrada per la CGT, Som Sanitat, Intersindical, CATAC-CTS, Som Intersindical i Sin Nosostras No Late la Enfermeria. La mobilització es farà per protestar contra el nou conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS), però les demandes van més enllà d’aquest àmbit, i inclouen una crida a la ciutadania i les entitats socials.

  En un comunicat, Infermeres de Catalunya ha explicat que s’adhereix a la manifestació per reclamar “una sanitat 100% pública i de qualitat”, en entendre que les reivindicacions van dirigides a demanar unes condicions “dignes” per a tots els professionals del sistema públic. El sindicat també indica en l’escrit, en referència a la vaga indefinida que mantenen, que el Departament de Salut ha fet passos per “apropar posicions”, però que “no són suficients encara”, ja que porten “molts anys de promeses buides” i “sense accions reals”. El comitè de vaga continuarà negociant, afirmen, però exigeixen “compromisos ferms” per part del govern català.

  D’altra banda, grups d’infermeres es desplaçaran a Madrid el divendres 2 de febrer, amb motiu de la reunió de la ministra de Sanitat, Mónica García, amb el conseller de Salut, Manel Balcells. Allà tenen previst reunir-se amb infermeres d’arreu d’Espanya per demanar el reconeixement de la categoria professional A1. A la tarda, celebraran una assemblea interterritorial amb les infermeres assistents que, segons avancen des del sindicat, han manifestat la voluntat de seguir els passos de les professionals catalanes per reclamar aquest canvi de categoria.

  (Visited 56 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari