Satse alerta que les infermeres treballen “sota mínims”

El sindicat assegura, a partir dels resultats d'una enquesta, que gairebé tots els centres han patit problemes de cobertura i que s'han denegat vacances

Professional sanitària del CIS Cotxeres de Barcelona

Satse ha denunciat aquest dijous que una greu crisi de personal d’infermeria afecta els centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (Siscat), després de fer una enquesta als professionals durant les festes nadalenques.

El sindicat ha remarcat que els resultats posen de manifest que als centres es treballa “sota mínims” i no es reforça el personal en èpoques en què la tensió assistencial és més que previsible. De fet, ha destacat que les causes de l’augment de feina “es repeteixen any rere any”.

Així mateix, ha acusat les direccions d’aprofitar-se “de la professionalitat d’infermeres i infermers, denegant dies de descans i evitant invertir a contractar reforços”. En alguns centres, com ara la Fundació Esperit Sant, l’Hospital Sagrat Cor o CIS Cotxeres la denegació de permisos ha estat especialment greu, ha assenyalat el sindicat.

Dels centres enquestats, un 85% ha patit un augment en la càrrega de treball i un 82% ha manifestat haver-hi fet front patint manca de personal, recull l’ACN. Les infeccions respiratòries han incidit en la manca de personal a causa de les baixes per malaltia (30%) i augment de pacients (26%). Un 20% també ha ressaltat les vacances del personal com a causa d’augment de la pressió assistencial, afegeix la mateixa informació.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari