Denunciat al TSJC el conveni agropecuari de Catalunya per tenir salaris per sota de l’SMI

UGT carrega contra la patronal per la "voluntat de bloquejar l'acord" per revaloritzar els sous

Un agricultor treballa al camp (ACN)

El conveni agropecuari, que regula els sectors agrícola, de la pesca i apicultor, ha estat denunciat per part d’UGT al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tenir salaris per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Així ho ha anunciat el mateix sindicat en un comunicat aquest divendres, on detalla que la demanda arriba “després del fracàs de les negociacions a la Comissió Paritària del conveni i de la mediació davant del Tribunal Laboral de Catalunya”.

En aquest sentit, UGT ha carregat contra la patronal per “la nul·la capacitat de diàleg” i també per la “voluntat de bloquejar qualsevol acord”. Els representants dels treballadors no han descartat mobilitzacions per aconseguir que “la patronal s’assegui a pactar la revalorització dels salaris”, i defensen que “no és comprensible que en aquests temps existeixin salaris per sota del llindar mínim”.

Negocien el conveni en nom dels treballadors UGT i CCOO, i per part de les empreses Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), i l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre (IACSI).

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari