Bolaños treu importància a l’informe dels lletrats que dubta de la constitucionalitat de l’amnistia

El ministre tanca la porta a acceptar les esmenes d'ERC i Junts perquè els acusats de terrorisme s'incloguin en la llei

    El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, durant una roda de premsa a la seu del PSOE (ACN)

    El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, s’ha pronunciat aquest dimecres sobre l’informe dels lletrats de la Comissió de Justícia del Congrés, que apunta a dubtes sobre la constitucionalitat de la llei d’amnistia, i ha tret importància a l’assumpte, tot mostrant el seu “respecte” pel punt de vista dels serveis jurídics de la cambra baixa. En declaracions als mitjans, el ministre ha assenyalat que “hi ha diversos informes, tres de lletrats del Congrés, i tots són respectables”.

    De fet, Bolaños ha recordat que “fa pocs dies hi havia un altre informe dels lletrats que deia que no hi ha cap dubte de constitucionalitat”. “Respectem tots els informes. Els treballem, els estudiem, i per descomptat les opinions són lliures”, ha manifestat el ministre. Pel que fa a les esmenes de Junts i ERC a l’amnistia, els quals volen aconseguir que els CDR i els encausats pel Tsunami Democràtic quedin inclosos en la llei, Bolaños ha tancat la porta a acceptar aquestes propostes.

    Les dues formacions independentistes aposten per eliminar de la norma la referència al terrorisme com a excepció per a l’aplicació de la llei, però els socialistes creuen que “els delictes greus han d’estar exceptuats de l’amnistia, com ja ho estan a la proposició de llei”, ha expressat el titular de Presidència. En aquest sentit, Bolaños ha afirmat que el PSOE “seguirà dialogant” sobre la base de les esmenes “tècniques” que ha pactat amb Sumar, ERC, EH Bildu i BNG, que al seu entendre reforcen una llei “impecable des del punt de vista legal i constitucional”.

    (Visited 49 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari