Els Mossos confirmen per primer cop que es va espiar a dirigents d’ERC amb Pegasus

La policia entrega al jutjat un informe pericial sobre els telèfons de Diana Riba, Josep Maria Jové i Sergi Sabrià

Josep Maria Jové (ACN)
Josep Maria Jové (ACN)

Els Mossos d’Esquadra han confirmat per primer cop que els telèfons mòbils de dirigents independentistes van ser espiats amb el programari Pegasus, després d’analitzar físicament els aparells i detectar intrusions amb el programa espia als mòbils del diputat al Parlament Josep Maria Jové, l’eurodiputada Diana Riba i l’exdiputat Sergi Sabrià, tots d’ERC.

La policia científica catalana ha entregat l’informe pericial sobre aquestes indagacions al jutjat que investiga el cas, segons ha avançat eldiario.es i ha confirmat l’ACN. En concret, segons afegeix la mateixa informació, els pèrits informàtics dels Mossos han certificat que els telèfons van ser infectats almenys durant els anys 2019 i 2020 mitjançant diverses estratègies, com SMS amb enllaços maliciosos o, fins i tot, sense haver de clicar res, i sempre sense que l’usuari afectat se n’adonés.

Jové, Riba i Sabrià són els primers independentistes afectats per Pegasus que han entregat els seus aparells a un cos policial perquè l’analitzi. La resta ho han fet a través de pèrits privats o no ho han fet, ja que es van desprendre dels aparells després de ser infectats o no se’n refien d’entregar-los al jutjat.

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari