Salut nega “col·lapse” als centres sanitaris i insisteix que les desprogramacions són puntuals

En espera de confirmar-se, les últimes dades apunten que Catalunya hauria arribat al pic de la grip

El conseller de Salut, Manel Balcells, en una atenció als mitjans de comunicació al departament (ACN)

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha negat “col·lapse” i “saturació” als centres sanitaris de Catalunya per l’increment de la grip i altres malalties en les últimes setmanes i ha parlat de “tensió” i “pressió”; una situació, ha afegit, que passa “cada any”. Balcells ha afirmat que s’han desprogramat operacions no urgents “en alguns hospitals de forma puntual” per la necessitat d’ingrés d’altres pacients i ha indicat que aquesta situació tampoc és excepcional.

En aquest sentit, el conseller ha assegurat que no s’ha deixat de fer cap operació urgent i que l’activitat desprogramada es recuperarà més endavant. “No s’ha col·lapsat cap centre. Quan hi ha un col·lapse és quan no es pot atendre la gent. S’ha atès a tothom. Hi ha hagut tensió”, ha afirmat el titular de Salut en una roda de premsa, aquest dilluns.

Balcells ha assenyalat que les últimes dades apunten que Catalunya ja hauria arribat al pic de la grip i que la incidència començaria a baixar, de manera que s’espera que en els pròxims dies la pressió als centres sanitaris disminueixi. De fet, el conseller ha assenyalat que ja s’ha començat a notar als centres d’atenció primària, tot i que ha reconegut que “continua havent-hi tensió quan s’han d’ingressar pacients”.

No obstant això, el titular de Salut ha demanat “prudència” a la ciutadania, perquè encara que els casos de grip comencin a baixar, ni aquesta malaltia ni la covid-19 s’han acabat, ha assegurat. En aquest sentit, ha recordat la importància de tenir cura cap a les persones vulnerables.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari