De quins dos periodistes de TV3 ha sortit en defensa Barcelona en Comú?

De Joan Roura i Nicolás Valle. Són dos redactors de la secció d’Internacional de TV3 als quals s’acusa de no ser objectius en les informacions que fan de la guerra a Palestina i de prendre partit contra Israel. A les xarxes socials, especialment a X, els dos periodistes han rebut tota mena de crítiques i insults per aquest motiu. No només són perfils anònims o ciutadans desconeguts els que els ataquen a ells o a TV3 per la informació sobre aquesta guerra  sinó persones amb presència pública com Josep Lluís Alay, cap de l’Oficina de l’ex-president de la Generalitat, Carles Puigdemont, o el columnista de Vilaweb Josep Sala i Cullell.

Alay va escriure un missatge a X on diu que a TV3 hi ha peces on “tot put a antisemitisme”. Josep Sala i Cullell, a l’article “Coses estranyes que passen als informatius de TV3” ha inclòs en aquest llistat que “Joan Roura informa sobre Israel”. L’European Jewish Congress va retreure Nicolás Valle que qualifiqués com “audaç” la incursió de Hamás a Israel el 7 d’octubre escapçant una frase seva que qualificava de “despietat” aquest atac.

L’eix del Dret a la Informació ha proposat a la direcció de Barcelona en Comú que denunciï “les pressions que determinats sectors exerceixen sobre TV3 pel suposat biaix d’algunes informacions sobre el genocidi a Gaza, especialment els insults i les intimidacions que pateixen a les xarxes socials professionals de la secció d’Internacional de la televisió pública catalana. Volem manifestar la nostra solidaritat amb aquests professionals del periodisme i l’equip d’Internacional de la cadena pública”.

(Visited 352 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari