Bolaños afirma que malgrat que es “delegui” la competència en migració a la Generalitat la política la fixarà Europa

El ministre avisa que "qui exerceix la competència és important, però ho ha de fer dins les orientacions de la Comunitat Europea"

El ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, al Senat

El ministre de la Presidència i Justícia, Félix Bolaños, ha assegurat aquest divendres que malgrat que es delegui la competència en migració a la Generalitat de Catalunya la política en aquesta matèria la fixarà Europa. “Qui exerceix la competència és important, però ho ha de fer dins les orientacions que marca el pacte de migració europeu i les orientacions de la Comissió Europea”, ha afirmat Bolaños en declaracions a la premsa a Madrid.

Segons el ministre, que no ha parlat de transferència, ha dit que el pacte amb Junts suposa “delegar” a la Generalitat la competència en migracions. Pel que fa a la dificultat de l’acord, ha dit que va ser fruit d’un “esforç” i una negociació “intensa” que es plasmarà en una llei orgànica basada en l’article 150.2 de la Constitució.

Pel que fa a l’enuig de l’executiu català per la forma en què s’ha fet aquesta negociació, el ministre Bolaños ha dit que la relació amb el govern de la Generalitat  és de “cooperació” i “col·laboració” amb cordialitat. Bolanos ha afegit que “la conversa és de total normalitat. Jo parlo amb la consellera (Laura Vilagrà), amb el president o amb ERC amb molta freqüència”, ha agregat.

Finalment, Bolaños ha dit que el PP va acabar el ple del Congrés dels Diputats de dimecres “amb mala cara”. “Ells volien retallades als pensionistes, als usuaris del transport públic, a les famílies… i no van guanyar les retallades, van guanyar els drets”, ha asseverat. En aquest sentit, el ministre ha criticat que la resposta dels populars sigui convocar manifestacions i acudir als tribunals per tombar les mesures.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari