Brussel·les s’ofereix per ajudar a Espanya per “l’amenaça” dels pèl·lets a la costa de Galícia i Astúries

L'eurocomissari de Medi Ambient remarca que el vessament posa en perill "l'ecosistema marí i l'activitat econòmica"

Virginijus Sinkevičius

La Comissió Europea s’ha ofert per ajudar a Espanya en la crisi dels pèl·lets que ha afectat les costes de Galícia i Astúries. “Els 25 milions de tones de pèl·lets de plàstic que s’han vessat a la costa amenacen l’ecosistema marí i activitats econòmiques com la pesca; estem disposats a discutir com podem ajudar de la millor manera”, ha escrit aquest dimecres a X el comissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius.

Les declaracions del dirigent lituà arriben l’endemà que l’executiu comunitari atribuís a les autoritats nacionals la gestió dels “impactes adversos” del vessament, tot recordant que Brussel·les està treballant enº mesures a llarg termini per combatre la contaminació per microplàstics.

El missatge, a més, es produeix en un clima de retrets entre el govern espanyol i la Xunta de Galícia. Just aquest dimarts, la portaveu de l’executiu del socialista Pedro Sánchez, Pilar Alegría, retreia al govern gallec que rebutgi “la col·laboració del govern d’Espanya” per respondre a la crisi dels pèl·lets.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari