Albiach avisa Aragonès contra les “amenaces i xantatges” si vol aprovar els pressupostos

La líder d'En Comú Podem al Parlament demana un calendari "realista" sobre els incompliments del 2023

La presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, intervé al debat de política general del Parlament (ACN)

La presidenta del grup d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha avisat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que les “amenaces i xantatges” no són mai el millor camí per aprovar pressupostos. En una entrevista a RTVE s’ha referit d’aquesta manera al fet que ERC hagi vinculat els pressupostos de l’Estat amb els de la Generalitat, difon l’ACN.

Albiach ha considerat que són carpetes diferents i ha demanat al Govern un calendari “realista” sobre els incompliments “flagrants” pendents dels comptes del 2023 i descartar projectes que “Catalunya no es mereix”. El Govern ja els ha entregat un document que, segons Albiach, hi falten “detalls importants”, afegeix la mateixa informació.

Albiach ha insistit que voler pressupostos “no és un xec en blanc” i ha explicat que el seu grup parlamentari està esperant que el Govern els citi en una reunió per tancar els acords pendents dels pressupostos del 2023.

“Excuses” de Junts
Pel que fa als decrets que aquest dimecres es voten a Madrid, Albiach ha insistit que Junts posa “excuses” per no avalar-los per intentar marcar perfil propi i “gesticular”. Una actitud que ha emmarcat en la pugna amb ERC. Així mateix, ha qualificat “d’ocurrència” la proposta de Junts de castigar les empreses que van marxar de Catalunya el 2017 i no vulguin tornar. En aquest sentit, ha apuntat que hi ha gent a dins de Junts que no ho comparteix.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari