En quin ‘pecat’ reincideix el ‘TN Vespre’ de TV3?

'TN Vespre' del 5 de gener del 2024

Un grapat selecte de perfils de la línia dura independentista s’ha indignat els darrers dies perquè el TN Vespre de TV3 ha parlat de “l’escultor francès Arístides Maillol“, en referència al també pintor Aristide Maillol, nascut a la localitat de Banyuls-sur-Mer (Banyuls de la Marenda, en català), ubicada al Rosselló i, dins de l’organització departamental de França, situada al territori dels Pirineus Orientals.

Famós també per donar nom al carrer barceloní on es troben les oficines del FC Barcelona, Maillol és reivindicat com una figura catalanista, entre d’altres, per l’exvicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira: “TV3 parlant de “l’escultor FRANCÈS Arístides Maillol”! Encara ens passa poc…”.

Un nord-català referent independentista com Aleix Renyé ha ironitzat tractant l’autora de la peça que al·ludia breument a Maillol de “periodista espanyola a la TV d’Espanya del nord-est”, un comentari redifós per Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de Carles Puigdemont, sempre alerta sobre TV3.

Renyé també s’ha fet ressò del comentari d’un altre perfil a X que interpel·lava directament la periodista a X, tractant-la d'”espanyola”, i es preguntava “fins on arribareu” a TV3, la CCMA i la seva marca digital, 3Cat.

El mateix Renyé, entre altres perfils correligionaris, ja van assenyalar el passat abril que un mapa al TN considerava separadament el Rosselló i Catalunya en la notícia sobre un incendi.

(Visited 404 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari